test
Hier bent u: Facit > NAH

NAH

Coördinatiepunt Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) Noord-Holland noord

Facit ondersteunt het coördinatiepunt Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH).
Dit coördinatiepunt NAH is er zowel voor hulpverleners als voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel en hun familieleden. De coördinator en/of het consulententeam, bestaande uit deskundigen uit verschillende vakgebieden, zullen naar aanleiding van de vragen zoeken naar de meest geschikte vorm van dienstverlening voor mensen met NAH.

Noord-Holland noord Kennemerland Zaanstreek en Waterland Amsterdam

Meer informatie?
Voor meer informatie over de mogelijkheden voor behandeling, opvang, begeleiding of hulp bij wonen en tijdsbesteding kunt u contact opnemen met Marja Heida email: nah.noordhollandnoord@facit.nl  tel. 0251-212202.

Programma NAH-café 2018

Lees hier de Nieuwsbrief NAH Noord-Holland van december 2016
nieuwsbrief-niet-aangeboren-hersenletsel

Samen met Thera Muskens van MEE Alkmaar hebben wij in 2014 een doorstart gemaakt van NAH-Café Alkmaar (niet aangeboren hersenletsel).

Onze werkgroep bestaat uit 4  personen. We zijn in 2014 gestart en hebben gemiddeld 20 tot 25  bezoekers per keer. Tijdens deze bijeenkomst worden thema’s besproken waar mensen met Niet aangeboren hersenletsel en hun naasten tegen aan lopen. Het NAH café is een plek om ervaringen met elkaar uit te wisselen en tips en adviezen te krijgen.

8x per jaar organiseren we het NAH-café in het wijkcentrum “De Daalder” van 10 uur tot 12uur. Iedere maand hebben we een thema, soms hebben we een spreker, soms komen we in beweging  in de vorm van biodanca les of, yoga, chi kung les (energie oefeningen)  dit wisselt elkaar af. Het NAH-café groeit en we kunnen wel wat hulp gebruiken.

De vraag is of iemand het leuk zou vinden om  met onze werkgroep het NAH-café te organiseren en te  draaien. Het geeft veel voldoening.  De bezoekers hebben duidelijk behoefte aan een dergelijke ontmoetingsplek en vooral samen in gesprek zijn. We gaan z.n. in 2 of 3 groepjes  uiteen zodat een ieder aan het woord kan komen.

Kost niet al teveel tijd en je krijgt er veel voor terug. De tijd die je er aan besteedt is 3 uur per maand. 4x per jaar hebben we een overleg en voorbereiding (duur 1u ).

Willen jullie kijken naar de mogelijkheden/investering om samen met mij het NAH-café draaien? Ook kan je  het NAH-café bezoeken zodat je  een indruk hiervan hebben.

Ik hoor graag van jullie terug, voor meer informatie kan je me altijd bellen of mailen of een kop koffie met me drinken.

 

Vriendelijke groet,

Rosemary Seijts
cliënt begeleider PNH (perspectief na hersenletsel)
Rosemary.seijts@esdege-reigersdaal.nl
tel: 072 5629627

NAH-café Alkmaar